2007. április 24., kedd

A dolgok úgy találkoznak össze, hogy még csak nem is tudnak róla. Csak az szervezi őket egybe, hogy meg voltak, meg vannak már történve. Egy időtérképet kellene létrehozni, másodperc pontosságodlagosan.
Játszani a gondolattal, hogy amikor a házmesterné ötven kilós férje mossa a moszkvicsot x helyen, akkor 200 km-re, nyugatra egy 10 éves forma fiú kidob egy vízzel feltöltött tejes zacskót, az új, negyedik emeleti, összkomfortos lakásuk ablakából és az alattuk lévő Stoffer Józsefné (általános iskolai pedagógus) ezt néhány óra múlva, de haladéktalanul jelenti az említett kiskorú szüleinek (nevezetesen anyjának). De ekkor már a negyedik emeleti összkomfortos lakástól 230 km-re, egészen másik irányban egy ruszki katona visszavonhatatlanul beleül egy jégkrémbe és felharsan egy dallam. De nem időzhetünk el itt hosszan, mert nyugati irányban már alkonyul és egy lány nekiszalad a szürkületben a ruhaszárító kötélnek. Néhány nap múlva enyhülnek fájdalmai, pont akkor amikor valaki a világban megveszi első KOLOBOK-ját (nem colorbook - jelentése: kiscipó, cipócska - thx for text)  és izgatottan viszi át Sz.Zs-hez, hogy lemezjátszójukon meghallgassák az félig áttetsző kékes színű nylon lemezeket. Amikor ahhoz a részhez érnek, amikor Lenin eredeti beszédét lehet hallani a Tesla típusú lemezjátszó rikitó piros hangszóróján át, akkor 243km-re belép valaki a termésköves kisboltba és tejet kér az eladótól, de még nem fényképezi le, azt majd csak később.
Így lenne, ilyen egyszerűen lenne az egész. Lehetne 1-2 éves térképeket csinálni és lehetne évtizedeseket, vagy akár életreszólóakat, ki milyet akar. Benne lenne minden valaha volt együttállás, kontextus-map.
Minden dinnyeevés utáni magköpködés, a tévedésből megevett szódabikarbóna, a mészcsigák a sírokról, moszkvicsok, trabantok, skodák, wartburgok, platós és fedeles IFA-k, félkezű trafikosok és a műanyagkatonáik gránáthajítás közben, masszív zöld talapzaton. Benne lennének a karácsony előtt megtalált ajándékok, a közlekedési tábla tövébe gyűrt "meztelennős kép", Gojko Mitic és mind a 122 db gombfoci csapat.
Minden benne lenne amire reggelente (utóbbi időben délelőttönte) ébredni szoktam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése