2007. április 27., péntek

A férfi és a nő egynás mellett álltak. Olyan italt ittak amit a többiek nem, vagy csak ritkán. Szerették ezt az érzést ők mindketten. Valahogy mindenen kívűl, valahogy mindenen felül tudták ilyenkor érezni magukat. Úgy lehettek ilyenkor ott ahol voltak, hogy közben nem volt a jelenlétnek az az áporodott szagú lélekbemaró kényszere. Csak ők voltak, hogy pontosak legyünk, nem volt senki más. Mindenki más csak az enyészet, az anyag.
A férfi már sokat gondolkodott ezen a nőn. Nem tudta, hogy vonzza e vagy taszítsa a nő kifejezéstelen tekintete. A nő felnézett a férfira. A férfi ezért sokat tett, tudtán kívül végezte el az imídszépítészeti technikumot.
A férfi lenézett a nőre, bámulta a dekoltázsából kikandikáló szilikoncsöcsöket, ha elkalandozottt neveket is próbált neki adni. A nő a beszélgetés során egyre inkább csodálója lett a férfinak, bár maga sem nagyon érthette miért is csodálja. Talán ahogy lenéz, ahogy onnan alulról az arcára esik a fény, hogy az valahogy élét veszi magának a lenézésnek. A férfi ilyenkor jól kigyakorolt kisfiús mosolyát permetezte a lány nyakára. A férfi már jó ideje azon igyekezett, hogy maga alá válasszon, de ez nem is lehetett neki olyan könnyű. A férfi számára a szerelmekben, a szerelmecskékben fontos elem volt a fölény mámorító érzése. Ide figyelj csillagom - mondta ilyenkor és megigazította a szemüvegét, vagy sokat mondóan a pohara fenekébe bámult, nézte a sör egyhangú gyöngyözését. Az ide figyelj csillagom után rendre olyan folytatások következtek : hogy tudod, úgy vagyok én ezzel, vagy szerintem, de javíts ki, hogy ha tévedek.
A nőnek ilyenkor szempillarebegtetésig menően, térdkalácselgyengülésig tetszett a férfi triviális magabiztossága. Magával szemben megvédhető prédának akarta magát érezni. Butának, kicsinek és ocsmánynak kellett éreznie magát ahhoz, hogy szétáramoljon az a jóleső érzés amikor a férfi mindezek ellenkezőjéről biztosítja majd őt. Meg kelletett ágyazni ennek a szituációnak.
A férfinak is meg kelletttennie a magáét, ezért okosabbnak, szebbnek, nagyobbnak kellett látszania, mert ha egy senki, egy gyenge, egy szar biztosítja nőt az az összes énképével kapcsolatos téveszméiről az a nőnek még nem lesz elégtétel.
A férfi egész végig úgy csinált, mint aki nem veszi észre, vagy ha észre is veszi, akkor is természetesnek tartja, hogy a nő ordas nagy mellei távolkeleti fröccsöntő gépek végterméke, talán ezért volt a nő olyan hálás, hogy mindent elhitt ezen a napon a férfinak.
Aztán elmentek haza, otthon a férfi lenyalta a nő arcáról a púdert, az uszkve 3dl parfümöt a nyakáról, az aloe vera kivonatot tartalmazó testápolót a hasáról. Néhány óra múlva telefonszámot cseréltek, de soha se hívták fel többé egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése