2006. június 22., csütörtök


Nagyon kiváncsi lennek ha e sorok írója jó szerencsének híján, mondjuk beleszületik Irak kellős közepébe (azon túl, hogy idétlen kaspót hordana a fején)akkor most nem azon merengene e, hogy nagybetűvel írják e a nagybetűs életet. Gondolatban azért eljut a Clark Ádám térig, szív, ürít, de nem dohog. Egész jól el lehet úgy lavírozni egészen sok évet, hogy tényleg nem mondunk véleményt (vagy nem merünk, vagy nincsen olyanunk), kellemes luxusfotel az ilyesmi,  elterpeszkedhet benne a tohonya lélek.
Na már most Amerikába menni így se nagyon könnyű mostanság, még ha történetesen lengyel származású az ember akkor se, hát még ha egyszerű kismagyar, /minden magyar az/. (t.i a lengyelek az Iraki invázióban olyan létszámmal vettek részt, hogy meg lett ígérve nekik a vízumkényszer feloldása. Megígérve lett. Betartva nem.)
Aztán, ha valakinek nagyobb probléma az, hogy esetleg nem lehet bébiszitter az Egyesült Államokban, mint az, hogy nem tud eljutni a városában á-ból bé-be, ami lássuk be minden banalitása ellenére is életszerűbb, sokakat érintő probléma, akkor most épül, most épül, ha nem is magas Déva vára, de egy baszott nagy hajó, aminek a mérete sokszorosa a Titanicénak, így aki nem érzi jól magát, mehet. Amúgy is fogy a magyar, ne akasszuk meg a történelem fogaskerekét.
Fura dolog a biztonság. Miért kell félteni ennyire ezt az embert? Miért fél ennyire az ember? Csak nem rossz a lekiismerete. Csak nem valami olyat tett amire jó érzésű, szabad gondolkodású embernek fordul egyet a gyomra és sercint egyet a forró aszfaltra? Félni az fél, akinek van félni valója, maradjunk ennyiben.(Ide ölteném még azt tényt, hogy a kommunista blokk leérinthetetlenebb vezérei is lementek néha a nép egyszerű gyermekeihez egy kis buksi simire, pedig hát ha lelővés egyszerűen nem jöhetett szóba, de azért egy eltévedt saller azért sanszos lehetett volna). Csak annyit jelent ez, hogy nincs rendjén az - nagyon nincs rendjén - amikor egy vezér fél az általa vezetettektől.
Ha idelátogat az amerikai elnök, akkor nem azt kell mondani, hogy ne jöjjön, mert nélküle is dugó van. Egyszerűen csak annyit lehetne tenni, jelezni a magunk eszközeivel, tehát nem az életére törni, hogy ártatlan embereket nem szép dolog kínozni  és elmesélni neki, hogy pl 56-ban kb olyan kihallgatási eszközöket használtak mifelénk, mint most ők. És hogy mi azt már többnyire megbántuk. Egy szóval azt lenne ildomos mondani neki, hogy mi bárki seggét hajlandóak vagyunk ilyen olyan előnyökért fényesre nyalni, csak legalább a keze ne legyen véres. Be sem kell tartani az ígéreteket, mi már azt is elhisszük, hogy amikor valami szar lesz, az értünk van.
Egyébként pedig nincs azzal semmi baj, ha két idióta találkozik. Örüljön az ország kórterem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése