2006. október 27., péntek


Az elfelejtett papírzsebkendők utcája. Anyám varrósdoboza. A reklámszatyor erdő a salakos mellett. Az újraélesztés a Luna-parkban. A cirkuszi teve szomorú szeme. A tévé nélküli hétfők.
Nagyanyám kitaposott szandálja. Bauer levágott ujja a játszótéren. Kerekes bácsi talicskája.
A küszöbbe vert szögek. A Kékes tévé tetején a fekete talpú lámpa. Pappné kertjében az ólnak támasztott kubikus talicska. A mohos tetőcserepek, a ferde kémény. A feketére mázolt korlát. Bogár kutya a homokozóban. Skoda. A szódabikarbónára váró felnőttek a vasárnapi ebéd után. A hajlataimban pihenő por. A rozsdás csillék a szénosztályozó mellett. Apám pincéje Az utamat álló béka. A földbe taposott Dianás üveg, a sörös kupakok. A lengő teke. Az amorf medence felszínén ringatozó nyárfa levelek. A csehszlovák edző cipő. A vérző tigrisidomár. A hangypor a lavór melett.
A szombati piacon az elnyűtt cipők. A mozi székjeinek recsegése. A bonyhád vájling pirosa. Az olajos padló zöldje. A tópart lebetonozása. Az ágy alá bújások. A falnak támasztott kemping bicikli a kamrában. A kutya alakú kispárna. A szomszéd nyulai. A japán birsek. Az esti kórház ablakban az arcom. A zöld tollbetét. Az összetört kétéltű. A karácsonyi gesztenyepüré. Az, hogy csak mi vagyunk. Azok a sírok amiken fényképek is vannak. A nyomós kutak. A békalencse. A VEF rádió a János hegyen.
A hóba pisált jelek. A hőemelkedések. A jutalmul kapott üvegcsék. A könvyves bolt üvege a kórház előterében. A szétrágott toll vége. A 30-as villamos szaga. A gyöngykavics a Tátra téren. Az orvosságos szekrény. A Mekalor olajkályhán a felirat. Az asztali áldáson az a fiatal nő. Az aszfalt felett remegő levegő, útban a hegyre. Az utolsó orosz óra. Laci bácsi pannóniája. Sz.Zs. nagyanyjának arcán a piros folt. Burgonyaszirom és málnaszörp. Esti vacsoránál a fenékformát mintázó fény a bögrék alján. A faliszőnyegre tett kezem. A zöld fehér konyhakredencen a száraz kenyérkockák.
Piros elektromos gitár. Balatonfenyves. A szőlősi búcsú. erzsébeti szilveszterek. Az utlsó vacsora.
Keresztapám halálos ágya. Az unokatesó térde. Sátras lagzi és Dundi kutya. A 100-as népbolt. A bickli nyergen a svájcisapka. Csipesz a nadrágszáron. A vasút utca pudingja. Az elrontott fotó.
A körhinta lovának a szeme. A krepp papír esernyő. A hajnal hidege. A megutált kabát. A levágott haj a konyha kövén. A Zalka téri lépcsőforduló. A süt/főz kallantyú. A kilyukadt lábas. A sípoló tüdő. Ami életben tart és az ami megöl. Ahogy nincs ebben semmi. Ahogy minden ebben van. Ahogy értem. Ahogy nem értek semmit. A könnyű érzések.

Mind összekapaszkodnak. Sűrű szövet a vége, háló. A zuhanás lehetetlen.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése