2007. november 15., csütörtök

Úgy néha nem ártana, ha nem csak közigazgatási reformok lennének, hanem egyéb, általános, mindent érintőek is.
Minden górcső alá lenne véve, ami benne foglaltatik a nemzetnek a ő szép testében.
Így az összes kollektív mondat, amit álmodból felkelve is. Ott dolgoznék a Kollektív Mondatügyi Hivatalban. Egy nap mit sem sejtve bemennék, és ott várna az asztalomon a Himnusz. Cirkalmas betűkkel lenne ám, ahogy illik, meg bazi szép sárga papír is. Könyökig meg lennék hatódva, és még a bajszomat is megpödörném, de addig azért nem mennék el, hogy azt mondjam, hogy ripityom. Árnyalatokat ismerő közhivatalnok lennék. Aztán felhívnám Emmácskát a Hazugságügyről, hogy ugyan ők küldték-e át. És akkor Emmácska mondaná is nekem, de úgy ám, hogy suttogva is egy kicsit, meg megszeppenve is egy kicsit, hogy igen, ő küldte át személyesen, de nem saját jószántából, mert neki amúgy sincsen olyanja, de Turul elvtárs szerint már nem tűr halasztást az ügy. Nem lehet tologatni a dolgot, most már be lett ígérve, hogy akkor most aztán minden tisztába lesz téve. Épülnek az emeletes autópályák, közvetlen Malév járat Etelközbe, ilyenek. És akkkor az osztályvezető, az Engelszné szólt neki, mármint Emmácskának, hogy tolja át az aktát nekem, és találjak benne valami megreformálni valót.
És én találnék is, úgy nekiesnék a Himnusznak, mint a balsors. Azt a mondtatot reformálnám meg, hogy itt már meg van minden bűnhődve, előre és hátra, vica és versa. És neki is látnék, mert ugye az világos, hogy a múlt az egyáltalán nincsen megbűnhődve, hiszen állandóan az van, hogy jelenidejűleg történik a bűnhődés, más se történik, de nekünk az se nagyon megy, nem fűlik hozzá a fogunk. Apáink vétkeiért vezekelni nincs bennünk hajlandóság. A jövő - amit egyébként javasolnék, hogy Úniósan is legyen hungarikummá nyílvánítva - az meg ott lenne felejtve Ázsiában. Igen, a kurva besenyők miatt olyan gyorsan kellett a csapatmozgásokat végezni, hogy ottfelejtődött, pont az. De ugyan ki is tudhatta akkor még, hogy kellhet az egyáltalán. Senki se mondta, mire kell, mire lehet használni, annyit lehetett tudni, hogy van, és nekünk ennyi elég volt. Akárcsak ma.
Nem mellékesen az se biztos, hogy az egyáltalán a miénk volt valaha is.
Ezért aztán úgy látnám jónak, hogy jobb ha meghúzom a Himnuszt. Viszont így meg nem volna ki az A/4-es terjedelem, ami azért egy valamire való ISO 9002-es Himnusztól elvárható lenne. Ezért aztán a következő sorokkal pótolnám az elaggott sorokat: "Az Országgyűlés elnöke szerint akár elkerülhetetlen is lehet egy
pártkongresszus. Bízik benne, hogy a Zuschlag-ügy elszigetelt jelenség." Picit döccenne a prozódia, nem mondom, de Bartók és Kodály országában elvárható lenne, hogy ez ne jelentsen gondot.
És ekkor átküldeném Emmácskának a javítást. De ezt is mondaná, hogy nem lesz ez jó, mert közben Turul elvtársat menesztették, és báró von Marx lett Hazugságügyi miniszter.
És akkor kezdhetném az egészet elölről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése