2008. január 19., szombat


Az élet egy lóverseny. Lovak nélkül. Így hát csak (?) akkor lehet élvezni, ha gyorsan túl vagyunk rajta.
Egy szóval: Allegro tumultuoso - ez két szó.



...és elstartol a mezőny, Neglizsé jól elkapta a rajtot, orrhosszal vezet Cyrano előtt, utánuk az erőviszonyoknak megfelelően követi őket Papírforma és Borderline. A középmezőnyt Hétvezér vezeti, fél testhosszal megelőzve Sebbellobot és Kőkövönt. Csetepaténak nem igazán sikerült jól a rajt, az első kanyarban az utolsó helyre esik vissza. Most kapom a hírt, hogy Árpádsáv lesántult, Adagio-t pedig sportszerűtlenség miatt diszkvalifikálták, így lehetősége nyílik a felzárkózásra Nihilnek, de vigyáznia kell, mert kívülről máris támadja az ifjú titán Áporodott, és belső íven igen csak szaporázza Konvergens. Csetepaténak sikerült felzárkóznia Martalócra, de még Hippodrom is beleszólhat a helyezésekbe. A mezőny lassan a a táv feléhez ér, amikor Macskakő belülről támadja Lárifárit, de nevető harmadikként Parola fordul elsőnek. Parnasszusnak gondjai vannak, nagyon lemarad, Bulvár könnyedén előzi meg, és iramodik Szoknyaránc után. Nagyon izgalmas a verseny, az utolsó kanyarban Célegyenes fordul elsőnek, de szorosan tapad rá Csőnadrág és Düftin. Kommuna, a titkos esélyes most már a második helyen, mögötte Vesztegzár, Bávatag, Külcsín, Szakóca, Zabszalma és Bakacsin követi, Sorrend végleg lemarad, és Humánusnak is végleg elszálltak az esélyei.
Szinkópa még reménykedhet a dobogós helyezésben, de a célegyenesbe fordulva Bottalütött rögtön mögötte lohol, Kvótát sem lehet még leírni. Óriási hajrába kezdett a nyeretlen kétéves Erózió fia, Entrópia is, és leszakítja Pongyolát. Határidő nem lesz bent az első tízben, és Aminó sem szól bele a végső helyezésekbe.
Kerevetet és Mellbőséget megelőzi Létige, de éremre nem számíthat ő sem. Vízállás visszaesik, Remeron álmosan kezdi a hajrát, és Murci is maga mögött hagyja. Szemérem szereplése botrányosnak mondható, Moráltól is többet vártak a szurkolók. Szóvívő már elpazarolta az erejét, viszont Egykutya és Szalmaláng jól tartja magát. Célfotó végül megszerezte az első helyet, mögötte Habostorta a második, harmadik helyen holtversenyben Tetszhalott és Belbecs osztozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése