2007. május 10., csütörtök

Nem panaszkodom, Jól megvagyok. Holnap után 62. Szinte hihetetlen. Nem számít. Nagy a család. Nincs időm moralizálni. Asszony a soláriumban - ő persze sz-el mondja. Valahol a városba halotta. Bezzeg 15 éve azt se tudta, mi az hogy pitbull. Persze én tudtam. 18 kenel, jól jövedelmez. Micsubicsi pazséró. Így van ez. Jókor, jó helyen. Aztán itt ez a ház is. Két emelet, olasz a metlaki, a tükör meg svájci. Az egész kert fű, a fű amerikai, golfozni lehetne rajta, közében medence. Annak közepén milói vénusz - kétkezű, azt bécsből hozattam ezerért.
A szomszédban a Böbe. Kis és őstermelő. Özvegy, átjárogatok hozzá néha napján, a hónapos retke valami isteni. Két gyerek most végez. Persze pitbulloknak befellegzet. Megették a Margit nénit. Elintéztem, körzeti megbizott örökös tag. Rohassza rá az isten az eget a gyerekre, nem tudja becsukni a kert kaput. Cézár még a nyitókapát is szétrágta Margit néni kezéből. Szomorú, de Cézár jó kutya volt. Minden az. Ágota a lányom műkörömben utazik. Van bolt, kapta karácsonyra. A fiam a Lajos, az egy hülye. Azt mondja művész. Télen lefekszik a hóba. Azt mondja olyankor érzi istent. Lófaszt érzel te  - mondom neki, hólyaghurutot, azt. Nem panaszkodom. Pitbull beállt, jött vendéglő. Német proszektúráról van az olcsó hűtő, belefér 30 rekesz. Lezsírozom, nem számít. Nem érdekelnek a pártok. Ide - oda is fizetek. A tisztelendő atyával is jól megvagyok. Húsvétra kaptak egy fűtőszálas, termosztátos szenteltvíztartót. Télen is kell hinni, ne fázzon a híveknek a keze amikor a keresztet vetik. Azóta el el jár ide pézsmitálni, Suzukiba tesz egy két demizson misebort, szinte reszket a hálától.
A köjál szarakodni kezd, hogy honnan a hűtő. Akkor álltam át a palackozóra. Kólát is, feketén. A kólát azt nem lehet hamisítani, a kóla az kóla. Beszélhet ezeknek az ember. Két év - felfüggesztve. A bíró azóta minden nyáron Balaton. Azóta szörpüzem - megy, málna, ananász. Ukrán. Nem számít. Jól megvagyok. Gyerek tegnap diszkóbaleset. Koponyaalapi, az mondják. Sok minden nem változhat. Azt mondja látta istent - mondom neki lófaszt láttál, a kanyart se. Mondják, fehér volt az orra. Egész nap a perlitet hordtuk a padlástérbe, milyen legyen.
Persze beveszik, ezek olyanok. Kismerem itt magam, nem panaszkodom. Jut is marad is. Nagy a család. Átjárok Böbéhez, a hónapos retke valami isteni. Nyáron befizetem a pampákra, megérdemli. Asszonyal megvagyok - talált valami plasztikai sebészt az interneten. Nem veszik fel a telefont - Dr Rodint keresem. Mindegy, jó így is. Egymáshoz vagyunk érve. A hülye fiam azt mondja, olyanok vagyunk, mint a kávéfőző, meg a gumigyűrű. Lófaszt se tud. Nagy a család. Jól megvagyok. Mindenki hazudik, hazudok én is. Nem panaszkodom. Hazudok én is. Jövőre megíratom a memoáromat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése