2008. április 17., csütörtök

Kedves BKV!

Már engedjék meg, hogy észrevételemet megtegyem. A metróban történő ellenőrzésük példás változásokon ment keresztül. Amikor alászáll az ember olyan sorfal áll a mozgólépcső két szélén, hogy rögtön a Magyarország-Málta focimeccset vizionálja maga elé. Csak nem szól a himnusz (pedig szólhatna), nem vakarják a töküket az érintettek amikor ahhoz a sorhoz ér, hogy: balsors akit régen tép, és olyan láblazító mozdulatok sincsenek, amiket én szilveszter éjfélkor szoktam csak foganatosítani az ő példájukat követve.
Csak ellenőrök vannak, azok dosztig.
Mindez a bejáratnál, a zárt (ez fontos) rendszerbe történő lejutást segítendő. És ez eddig rendben is van. De hogy a kijutásnál is ugyanez van, az módszertanilag megkérdőjelezhető.
Ugyanis a kijáratoknál üzembe helyezett ellenőrök csak arra menőleg tudnak messzemenő következtetéseket levonni, hogy a vizsgált idő intervallumban hányan jöttek világra az adott metrószakaszon, mert nekik aztán se bérletük, se jegyük.
Kétszer annyi ellenőrt tetszenek foglalkoztatni, mint amennyire szükség van.
Tessék csak elgondolni, fele annyi ellenőr, az egy csomó bérmegtakarítás, amit át lehetne csoportosítani. Huzatmentesítésre, vagy bármire, végkielégítésekre. Vagy, ha feltétlen ragaszkodnak ahhoz, hogy ez így menjen tovább, akkor legyenek szívesek forgalomba hozni XL-es bérlet tokokat és azt rögtön széldzsekiként magamra is ölteném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése