2006. július 6., csütörtök


A Berényiné név determinál. Soha nem volt még ekkora hatása e névnek a köznapi, a profán életre. Akit Berényinének hívnak azzal minimum telefonon kell egyeztetni,  akár többször is, mikor járulhat földi halandó a színe elé. Belehalni Berényinébe de facto katarzis közeli állapot.
Akit Berényinének hívnak az szemérmetlenül lelkiismeretednek szegődik, folyton folyvást görbetükröt tart eléd, hogy pl miért nem olyan lakossági folyószámlád van mint neki. A kedvenc mondatai is mind, egytől egyig miért-el kezdődnek, nem azért mert érdekelné a válasz, de kötelességének érzi, hogy tudassa a világgal, azaz, hogy benne velem, nincs az rendjén, hogy mi ketten tűz és víz, makó, jeruzsálem, se zsák, se folt . Kétes értékű evidenciái vannak, melyeket velem tiportat sárba, romboltat le, hintet be sóval - itt most egy sóhaj.Szeret biztosan, talán titkon imád is, különben miért is lenne fontos számára, hogy pont olyan legyek mint ő, hogy úgy üljek a villamoson mint ő, úgy nyissam ki a pénztárcámat és a csapot reggelente mint ő, úgy fagyjon le a windózom mint az övé, úgy álljanak a bolyhok a szönyegemen, mint az övén, úgy ne legyen kedvem az élethez és általában semmihez mint neki.
A Berényiné név determinál, a Berényiné névvel minimum történelmet illik írni, na jó, csak ceruzával, hogy bármikor ki lehessen radírozni, javítgatni. Én leszek a csinovnyikné halála.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése