2006. július 12., szerda

Új, a későbbiekben akár páneurópai méretű játék látszik kibontakozni. Elképzelhető hogy népszerűbb is lehetne mint a futball, ha elterjed. Egyszerűbbek a szabályai és kevésbé lógatja bele a mancsát a feslett kapitalizmus. A játék szabályai tényleg pofonegyszerűek. Menj villáskulcsal a fővárosba és csavarozz le a talapzatáról egy tetszőleges tehenet by cowparade. A statikusságától immáron megfosztott tehenet hurcold a város, egy általad megfelelőnek ítélt pontjára és várj. És várj, és várj. Olyan nincs, hogy valamit ne lehetne megtalálni, azon egyszerű oknál fogva, hogy minden meg van valahol. Azaz, hogy még van. Amikor a másik csapat a tehenedet megtalálta, akkor nem ér véget a játék, hanem egy általa még jobbnak ítélt helyre viszi és lecsavarozza, ahol a te csapatod majd megint megtalálja. Aki figyelt észrevehette, hogy a játék nagysága azon felül, hogy meglehetős egyszerű, abban is rejlik, hogy végtelen. Az ember pedig szereti, ha valamiről el lehet hinni, hogy sosem ér véget.
Most még csak a város jelenti a játékteret, de én hajlanék arra, hogy ki kellene terjeszteni egész európára. Ennek a kontinensnek se tehene bnem volt eddig, a szentjei is mind kikezdhetők, hogy csak a saját házunk táján seperjünk. És akkor megvalósulna a nagy álom, az hogy itt minden, de minden és mindig csak játszva lesz megélhető, mert máshogy nem is lehet. Játszva unjuk magunkat halálra, játszva kapunk érdekesnek mondható rákot, hozzá játszásiból gyomorfekélyt.
Eljátszuk majd mi magunk, és lesz tehenünk is, éppen hogy mi értünk való, de nálunknál nem sokkal különböző, de hasonló a hasonlóakkal. Istenem, micsoda európai egyesülés lehetne, amikor a piros színben játszó dánok, lecsavarozzák prágában a tehenünket és olaszországba viszik, ahonnan lelkes finnek juttatják az Ibér-félszigetre, ahonnan majd az Ír mérnökcsapat viszi Dortmundba. A tehénbújócska az emberiség egyetlen jövője a fennmaradásra. Egyelőre nem látok több lehetőséget. Az evolúció lényegében befejezettnek tekinthető.(részemről)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése