2005. május 12., csütörtök

Jó hír azoknak akik óckodnak fitness Norbi wellness-gerilla akcióitól, hogy nagyon úgy áll a helyzet, hogy idén a nagy fenék lesz a divat. Itt van ez az érettségi izéééé, nem tudok jobb szót, ennek is elég nagy és gömbölydedre sikerült a feneke. Mondjuk eleje az nem nagyon van, mint egy ideje semminek sem. Komolyan azt gondolom, hogy ez a világ egyetlen zugolya, ahol bizonyos mondatokat ki lehet mondani úgy, hogy nem röhögi azonmód halálra akinek mondják, mondjuk ez azért lenne jó, mert az simán népírtás és akkor lenne valami hivatkozási alap, mindezek társadalmi kártékonyságára nézvést. A jól élünk analógiájára, már azt is lehet mondani, hogy a "rendszer jó, tavaly is így volt", valamint "én miniszterként politikai felelőséget vállalok", gondolom a szakmain Géza bácsi a portás és Teri néni a taknő osztozkodik fifti-fifti alapon. Szép új világ.
Aztán a másik nagy álságos üzenete az ennek az egésznek, hogy csalni nem ér. Csak ezt mindenki tudja, hogy nem így van, mert helyesen úgy szól a tétel, hogy csalni bizony is ér, csak ne derüljön ki, hozni kell a ködgépet, néhány false infót és úgy ér. Nem kell eljátszani a morálisan fedhetetlent, egyrészt mert itt már rég lehetetlen annak lenni, a másik meg az, hogy hibázhat az ember úgyis, ha nem akar. A rendszer az jó, csak ahova integrálva lett, az nem jó, a közeg a szar, ahol elhelyezkedik. Értem én, mi kitaláljuk nektek a frankót, de ti köcsögök nem becsülitek semmire a mi hatalmas szakmai munkánkat. A "nem gondoltuk, hogy az interneten ilyen gyorsan terjednek a vizsgafeladatok" - na puff, és mindezt halálra vált komolysággal közölni, az már megint csak cinizmus, mert néhány nappal meg Animgif Kálmán azt feszegette majdhogynem, hogy a betonvasalást is online kellene csinálni, hogy akkor az jól átlátható lesz, és az mindenkinek jó lesz majd. Azt hinni, hogy az ember nem csal, ha módja van rá, az elegendő naivítási alap ahhoz, hogy ha már mindenképpen vezetni óhajt, akkor az legfeljebb a vérteskozmai hímzőszakkörben tehesse, és akkor ott mondhat pl olyan magvasságokat, hogy a keresztszemnek semmi köze megváltáshoz, és akkor úgy minden a helyére kerül.
És azt gondolom, a rendszer nem jó és nem konkrétan erre az estre illyesztve, de addig egyetlen struktúra sem képes fejlődni, amíg a tehetség és hatalmi hierarchia nem kerül szinkronba egymással, a beteg ne mondja meg az egészségesnek, hogy mi a normális, a dekadens ne oktassa ki a gondolkodót, a kétely nélküli ne legyen cinikus, ha vívódást lát.
Aki képes lesz csalni, az ezután is fog, akiben megvannak azok a morális gátak amelyek ezt megakadályozzák az eztán sem. Így van ez mióta lejöttünk a fáról. Nem kell ezen meglepődni, még inkább hülyeség politika inzultusról beszélni, különben is a Répássy olyan kövér, hogy nem fért volna be a raktárablakon.
"A legjobban azonban az foglalkoztatott, ahogy a szemét néztem, és nem volt mögötte semmi."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése