2006. május 31., szerda

"Tanuljunk mind a ketten az elmúlt négy évből. Mi azt, hogy mi az ami az ország érdekében áll és időnként akkor is meg kell tenni, ha az ember a választásokon másként értékelte az ország előtt álló lehetőségeket, és azt kell mondani a választóknak; ugyan azt ígértük, de ezt kell tenni"
gyucsány ferenc - 2006. május 31

"Elhalasztott adócsökkentés, utólagos tandíj bevezetése, pedagógusoknak emelt óraszám, öt éves nyugdíjemelési program, bérlakás építési program, ingyenes étkeztetés rászorulóknak ált iskolák felső tagozatában is."

Ha mondjuk egy ufo volnék (unidentifájedflájingobdzsekt) és feltételezve azt, hogy az ilyen távolról jött szerzeteknek is vannak genitáliái, kérdezhetném joggal, sőt elégséges okok által felvértezve, legyen szíves megmondani; ki a retkes faszom kormányzott négy darab kerek esztendőn át. És még azt is szeretném megkérdezni, hogy ki mondta azt, hogy "lendületben az ország"
Aztán, ha ufo volnék, akkor az is felettébb érdekelne, hogy ezt a szemantika gyönyszemet hogyan is értelmezzem: "Tanuljunk mind a ketten az elmúlt négy évből". Ki a másik? (Hát nem vagyunk mégsem mérhetetlenül egyedül?) A szövetséges a másik, vagy az ellenlábas, maga a hatalom mániás megrögzött hazudozó Orbán Démon, vagy - mit lehet tudni - egy emberként az ország, aki azt hiszi magáról, hogy magyar?
Ilyen szépen még nem mert leírni ember hazugságot. Ilyen szépen, tehát ilyen arcátlanul. Illetve egy még van. Nagyjából ez a mai menü, hogy milyen hazugságot szeretnél, virágos díszítésűt, vagy déligyümölcsös izesítésűt.
Ha ufo volnék azt is megkérdezném azért, hogy kié ez az ország, és ország e még, ha ilyen mértékben félre lehet értékelni, és a kérdésem közben, olyan helyesen ficeregtetném picinyzöld csápjaimat, meg lenyalnám közben a helyes kis orromról a taknyot.
Ha ufo lennék és ilyesmivel találkoznék: azt kell mondani a választóknak; ugyan azt ígértük, de ezt kell tenni, én bizony rohannék a galaktikus fogyasztóvédelemhez, jelezve, hogy pöcse van a mennyasszonyank, ami végül is korunkban nem is olyan meglepő, na de azért ne legyen ekkora.
Nagy bánatom van. Nem vagyok ufó. Nagyon kevés kapcsolattal rendelkezem a naprendszerben, nem hivatlan vendég bennem a permanens elvágyódás érzete. Hon nélküli honvágyakozó vagyok.
Ez nem ország, ez nem közösség, ez csürhe, nem akarok beletartozni. Nota bene: bele kell tartoznom.

Ez a kárpátmednecében fürdöző tízmillió nem egyebet bizonyít a maga kelletlenségével, mint hogy az ember egészen bizonyosan a majomtól származik, annak is azon fajtájából, amelyik nem tud fára mászni, sőt retteg tőle. Kárpát medence, jajj, úgy szerertném ha valaki, mit tudom én, talán maga az isten kihúzná a dugót, vagy elcsavarná a tolózárat, döglene meg ez a sok ebihal. Vissza emlékszem, nem is hal az, csak úgy hívják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése